Ramadhan dah berlalu 1/3. Tapi kali ni baru saya berkesempatan nak buat kueh untuk hidangan berbuka. Tupun sebab Mr Abe tanya, 'kita makan sayur ngan asam pedas je eh?'. Kesian plak kat laki aku nih. So, dengan masa berbuka yang tinggal setengah jam jer, saya cepat-cepat buah ondeh-ondeh ni. Senang je cara nak buat kan?
Kalau kat kelantan nickname die kueh kekoh cha. Hehehe....tu nama nakal die la. Sebab bila kita gigit, gula melaka tu memercik keluarkan. Sebab tu digelar cam tuh. Rasa cam best giler dapat makan sebab dah lama tak rasa. Saya pulak buat sebanyak yang dalam pinggan tu je. Sebab nak cepat kan. So, memang tak cukup ler. Lepas terawikh Mr Abe terkulat-kulat depan TV. Takde kudapan katanya. Kesian....nanti kit buat lagi ye.
tak pernah buat kuih gini...hehe...wani buat puding je letak lam peti, buleh makan 3-4 hari...hehe
ReplyDelete*pemalas kan*
senang giler buat ni wani. tu bukan pemalas-jimat masa & budget.hehehe....sekali buat, 3-4 hr buleh mkn
ReplyDelete