Tuesday, August 16, 2011

Ikan Percik Pulak


Bulan Ramadhan mungkin bulan yang memang saya akan memperbanyakan post tentang masakan. Walaupun saya tak pandai masak, tapi saya suka masak. Sebab saya suke makan yang saya masak. Pstt....bulan posa ni nak bina ayat pon macam tak pandai. Hehehe....

Saya dan Mr Abe bertekad nak meminimakan beli juadah di Bazaar Ramadhan. So, saya masak yang simple2 je. macam hari-hari biasa. Juadah kami tak penuh meja macam orang lain. Eh, cemane nak penuh meja sebab kami bukan makan kat meja. Lalalala....Kami bersila di ruang tamu sambil2 tengok cerita Kasih Alia di TV3.

Menu kami sangat biasa-biasa. Cukupla dengan kurma, sejenis lauk, ulam/sayur dan sedikit kueh. Setakat ni kami hanya beli murtabak je kat bazar. kueh lain kami tak beli. Dan untuk dua hari kami beli nasi untuk berbuka kerana saya sangat penat setelah pulang dari kampung.

Weekend lepas saya masak ikan percik pulak. Asal nya nak ajak kawan masa belajar dulu datang rumah iftar sama-sama. tapi depa tak jadi datang pulak. So, licin kami habiskan percik ayam ni. Tak sangka saya pandai buat. Mr Abe puji sampai saya kombang hidong.

Alhamdulillah.....

2 comments: